Welke printer moet je kopen als je niets van printers af weet? Met ons lijstje tips, lukt het jou om de perfecte printer te kopen!

Er zijn duizenden printers van bekende merken als HP en Canon. Van iedere printer, zijn zo de voor- en nadelen op een lijstje mee te geven. Het zouden er alleen te veel zijn om allemaal op te noemen. Het is daarom niet gek dat je even niet meer weet welke printer je moet kopen.

Je hebt zonder twijfel al wat uren onderzoek gedaan naar de printers die op dit moment te koop zijn. Wie weet heb je al wat webshops bekeken en hun top 10 geraadpleegd. Of wil je juist eerst op een informatieve site je onderzoek doen. Genoeg om te ontdekken wat je precies moet weten voordat je ontdekt welke printer je moet kopen. Daar gaan we je namelijk bij helpen.

Onze eigen top beste printers

Voordat je met ons overzicht begint, willen we je meenemen langs de door ons best geteste printers. Dit zijn allen printers die wat ons betreft voldoen aan de eisen die hieronder gesteld zijn. Hierdoor wordt het kopen van je nieuwe printer je wel héél makkelijk gemaakt!

Waar begin je met zoeken?

Voordat je met je zoektocht begint, is het belangrijk dat je een lijstje hebt met zaken waar je op gaat letten. Zonder zo’n lijstje, ben je eigenlijk niet meer aan het doen dan met hagel aan het schieten. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Door dit artikel te bezoeken over hoe je ontdekt 'welke printer ik moet kopen', heb je het halve werk al gedaan. Je bent bewust van hoe lastig het is om de juiste printer te kopen. Met de onderstaande informatie, gaat het je gegarandeerd lukken de beste printer voor de scherpste prijs te vinden.

Wat is je budget?

Een vraag waar je bij het kopen van een printer niet omheen komt, is de vraag naar je budget. Je hebt zonder twijfel een budget opgesteld waar prijs van de printer tussen moet vallen. De printer die je wilt kopen, zal zonder twijfel binnen budget kunnen blijven. Er zijn al printers vanaf €50.

Na het lezen van alle tips en eisen, kun je gemakkelijk bepalen of je budget realistisch is. Want waar voor de één een printer van €50,- qua specificaties toereikend is, komt dat bij de ander niet in de buurt. Simpelweg omdat de verschillen tussen een printer van €50,- en €500,- gigantisch is.

Wees daarom niet bang om aan het einde van dit artikel over welke printer je moet kopen, je budget aan te passen (mits dat nodig is).

Wat voor kwaliteit verwacht je van de printer?

Waar ben je van plan om je nieuwe printer voor te gaan gebruiken? Als er iets is wat belangrijk is bij het bepalen van welke printer je moet kopen, is het wel het verwachte gebruik. Toch is het belangrijk dat we voordat we dieper op het gebruik ingaan eerst de kwaliteit van de output bespreken.

Per printer kan de kwaliteit van de output namelijk verschillen. Dit heeft alles te maken met de verhoudingen tussen de geperste inkt, aanwezige technologie en snelheid die door de printer gevoerd wordt. Ook de kwaliteit van het doorsturen en inscannen dat in sommige gevallen van toepassing kan zijn, heeft invloed op de uiteindelijke kwaliteit.

Verwacht jij van je nieuwe printer dat je afbeeldingen, foto’s en documenten in de hoogste kwaliteit moet kunnen ontvangen? Dan is dit een aspect om extra aandacht te geven. Door voor net wat kwalitatievere modellen te kiezen, verzeker jij jezelf van een printer die in staat is in de hoogste kwaliteit te printen.

Hoe vaak verwacht je de printer gebruiken?

Een printer die elke dag aan het werk moet, moet van goede huize komen. Bij intensief gebruik, is een eenvoudige inkjetprinter van onder de € 100 ruimschoots onvoldoende. Daar wil je natuurlijk niet aan beginnen.

Daarnaast zijn de gebruikskosten bij goedkope printers, met in het bijzonder inkjetprinters, enorm. Bij kleinschalig gebruik maakt dit natuurlijk weinig uit. Maar print je dagelijks of hoofdzakelijk grote documenten? Dan krijg je snel spijt dat je voor een goedkope inkjetprinter gegaan bent.

De oplossing is de laserprinter waarmee je grote hoeveelheden binnen korte tijd in fatsoenlijke kwaliteit kunt uitprinten. Ook zijn de gebruikskosten van laserprinters een fractie van waar je bij een goedkope inkjetprinter mee te maken krijgt. Bij intensief gebruik kun je daarom een inkjetprinter beter links laten liggen.

Netwerkmogelijkheden

Steeds meer consumenten hechten waarde aan de beschikbare netwerkmogelijkheden van een nieuwe printer. Ze weten vaak pas echt welke printer ze moeten kopen, als het woord ‘WiFi’ valt. Het magische woord waarmee je de aandacht van veel consumenten krijgt.

De WiFi-printer is tegenwoordig geen zeldzaam gezicht meer. Het overgrote deel van de moderne printers die aan consumenten verkocht wordt, heeft een WiFi-functie. Dat terwijl je overigens oudere printers ook kunt ombouwen, met de nodige kennis, tot WiFi-printer.

Toch biedt de aanwezigheid van een ingebouwde WiFi-functie vele voordelen. Zo kun je gemakkelijker printen doordat je vanaf ieder apparaat alleen maar met hetzelfde WiFi-netwerk als de printer verbonden hoeft te zijn. Vervolgens kun je met een paar klikken ieder document uitprinten. Zonder dat je ooit iets hoeft in te stellen of selecteren.

Bekijk alle printers met WiFi

Wil je ook scannen?

Dan is daar nog de mogelijkheid om te scannen. Die mogelijkheid is zoals je waarschijnlijk weet niet bij iedere printer beschikbaar. Mocht je ook geen scanner nodig hebben, kun je het best je geld in de zak houden en een printer zonder scanner kopen.

Denk je in de nabije toekomst wel een scanner nodig te hebben? Ga dan meteen voor een All-In-One printer. Met een all-in-one printer koop je scannen, printen en een groot aantal andere functies in één. Dat terwijl de kosten van een moderne all-in-one printer niet heel veel hoger dan het gemiddelde zijn.

Bekijk alle printers met een scanner