Voor de een is iedere printer hetzelfde. De expert ziet in iedere printer een net wat ander type. Andere specificaties, toepassingen en gebruik. Het vinden van de beste all-in-one printer is daarom iets dat niet door iedereen als even eenvoudig wordt ervaren. Dat komt doordat er zoveel kleine onderlinge verschillen zijn.

Gelukkig zijn er genoeg experts die je kunnen helpen met het selecteren van de beste all-in-one printer. Wij hebben namelijk onderzoek gedaan naar de all-in-one printers met de beste ervaringen. We delen de wijze waarop we ons onderzoek verricht hebben zodat je een goed idee krijgt waar je op moet letten als je een all-in-one printer koopt.

Dit zijn de beste all-in-one printers van dit moment

We hebben lange tijd gezocht naar de perfecte all-in-one printer die van alle markten thuis is. Betaalbaar, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk, dat is waar het beste model aan moet voldoen. Als je nu de beste all-in-one printer koopt, zorgt dit ervoor dat je de komende jaren geen nieuwe printer meer nodig hebt. Ons advies is daarom alleen voor de beste all-in-one printer te kiezen. Hierdoor weet je zeker dat je in al je printbenodigdheden wordt voorzien.

In het onderstaande overzicht kun je vinden welke all-in-one printers als best getest zijn:

Bekijk alle all-in-one printers

Wat kun je met een all-in-one printer doen?

De all-in-one printer heeft zijn naam niet zomaar gekregen. Een printer mag pas all-in-one worden genoemd, als het kan scannen, printen en kopiƫren. Op sommige websites wordt gesproken over de functie faxen. Uit ons eigen onderzoek blijkt dat faxen niet tot de functionaliteiten van een all-in-one printer gerekend mag worden.

Een andere functie die met een all-in-one printer minimaal mogelijk moet zijn, is dat je dubbelzijdig af moet kunnen drukken. Automatic Duplex printing, een dure vertaling voor dubbelzijdig printen, moet aanwezig zijn. Dit betekent dat je een blad dubbelzijdig kunt printen zonder dat jij zelf het blad omdraait. Ouderwetse printers konden dit niet maar de moderne all-in-one printer dus wel.

Foto's afdrukken? Dat was lange tijd met een printer geen goed idee. Alleen photoprinters waren goed genoeg om foto's mee te printen. De meeste thuisprinters zijn onvoldoende in staat om foto's in hoge kwaliteit af te printen. Dat is met de doorsnee all-in-one printer gelukkig anders. Daar is het namelijk mogelijk om in een aparte fotolade speciaal fotopapier te plaatsen. Als je vervolgens bij het printen aangeeft dat je een foto print, kunnen de beste all-in-one printers herkennen dat het om een foto gaat en ervoor zorgen dat je foto er in topkwaliteit uitkomt. Let er wel op dat je dan er zelf voor moet zorgen dat je fotopapier in huis hebt. Ook wordt geadviseerd om te kiezen voor een all-in-one printer waar met randloos printen gewerkt kan worden.

NFC, ADF en OCR

Dan zijn er nog drie afkortingen waar je nu wat meer over moet weten zodat je het daarna kunt vergeten. De beste modellen zijn namelijk van deze drie functies voorzien.

NFC staat voor Near Field Communications. Dit is een technologie waarmee je bijvoorbeeld met je telefoon kunt betalen. De beste all-in-one printers hebben een NFC-chip waarmee het heel wat makkelijk wordt om van apparaten te printen met een NFC-chip. Het beste voorbeeld is misschien wel je smartphone. Smartphones met een NFC-chip werken aanzienlijk betrouwbaarder met een printer dan over bluetooth of WiFi.

ADF staat voor Automatic Document Feeder. Dit is ideaal als je veel documenten moet printen. Alles wat je moet printen, kun je achter elkaar in de lade leggen en de documenten worden automatisch achtereenvolgend gescand en geprint.

OCR staat voor Optical Character Recognition. Dit is een ontzettend handige functie voor het digitaal maken van fysieke documenten. Stel je voor dat je een ingevuld formulier onder je scanner legt. Door dit document met OCR te scannen, wordt het op je computer bewerkbaar. Zo kun je opeens fysieke documenten digitaal maken en de inhoud gebruiken voor andere toepassingen!

Verschillende soorten all-in-one printers

En zelfs onder de all-in-one printers, zijn compleet verschillende soorten te vinden. De inkjet, laser en LED printer vechten allemaal om jouw aandacht. Uiteindelijk kun je jouw keuze het makkelijkst maken door te kijken naar de voordelen en nadelen per soort. Dat is dan ook precies wat we per soort voor je hebben opgezocht:

  • Inkjetprinter
  • Voordeel: Goedkoop in aanschaf
  • Nadeel: Kost bij veel verbruik veel, inktpatronen zijn namelijk duur
  • Laserprinter
  • Voordeel: Snel en goedkoop in verbruik
  • Nadeel: Kostbaar in aanschaf
  • LED-printer
  • Voordeel: Modern, snel en precies
  • Nadeel: Kostbaar in aanschaf

Het is dus vooral een keuze die je moet maken in de investering die je voor de printer over hebt. Ben je van plan om veel te printen? Dan is het slim om de inkjetprinter over te slaan. De all-in-one inkjet printer mag dan wel aantrekkelijk geprijsd zijn, bij veel gebruik lopen de kosten snel op. Cartridges kunnen best wat geld kosten, vooral als je veel print.

De laserprinter is een all-in-one printer waar je in eerste instantie meer aan moet uitgeven. Een goede laserprinter kan tot wel 3 a 4 keer zoveel dan een inkjetprinter kosten. Daarnaast is de kwaliteit wat de uitgeprinte stukken met een goede all-in-one laserprinter doorgaans hoger. Dat terwijl je printstukken er in een behoorlijk hoger tempo uit zullen komen.

Kortom, wil je een betaalbare all-in-one printer? Dan kun je het best voor een van de inkjetmodellen kiezen. Wil je het meteen goed aanpakken? Dan adviseren wij je voor een laser- of een LED printer te gaan.

Bekijk alle all-in-one printers